Praktijk Chantal van Sluys

Natuurgerichte principes

Ik werk vanuit de holistische visie, dat betekent dat ik de mens als een lichamelijke, geestelijke, emotionele en spirituele eenheid zie. Deze eenheden zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Als in één van deze eenheden een blokkade of verstoring zit, heeft dat invloed op de andere eenheden. Dit kan ervoor zorgen dat we ons niet goed voelen, niet lekker in ons vel zitten, ziek worden en ons niet “heel” voelen. Heling en zelfgenezend vermogen vinden plaats als er aandacht is voor alle eenheden die ons heel maken. Door al deze eenheden aan bod te laten komen, kunnen wij samen de blokkade(s) in beeld brengen en waar mogelijk opheffen en kan jij het evenwicht in je zelf (her)vinden.


In de praktijk werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes.


De 5 natuurgerichte principes:


Energie

Alles is energie, ook wij bestaan uit energie. Om je goed in lichaam en geest te voelen, is het van belang dat de energiestromen in en om ons lichaam goed kunnen doorstromen. Blokkades van energie kunnen voor geestelijke en lichamelijke problemen zorgen.


Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel in ons lichaam is een communicatienetwerk. Goede communicatielijnen in ons lichaam zijn van belang voor ons hele (wel)zijn en welbevinden, zij zorgen ervoor dat de juiste bouwstoffen, maar ook dat energie en emoties de juiste plek in het lichaam bereiken.


Drainage

In elk lichaam worden afvalstoffen opgeslagen. Opgehoopte afvalstoffen kunnen in ons lichaam, in onze geest en in onze energiebanen blokkades vormen. Het is van belang dat wij ons ontdoen van deze afvalstoffen zodat lichaam en geest optimaal kunnen werken.


Voeding

Om ons lichaam gezond te houden is goede voeding nodig. Door middel van natuurvoeding kun je je lichaam voorzien van de juiste bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Natuurvoedingsadvies helpt bij de juiste balans van een gezond lichaam. Maar voeding beperkt zich niet alleen tot eten: wat wij energetisch en geestelijk tot ons nemen is ook voeding.


Psyche

Tenslotte is het belangrijk om goed naar jezelf te kunnen kijken. Hoe is mijn lichamelijke gesteldheid en ben ik mij bewust van bepaalde denk- en gedragspatronen? Denk- en gedragspatronen kunnen ons welzijn beïnvloeden.Praktijk Chantal van Sluys


Praktijkadres:


Buorren 10

8845 SG  Waaksens


mail: info@praktijkchantalvansluys.nl


tel: 06 22 67 54 88BATC lidmaatschapnr. : BR-02492

AGB-Zorgverlenerscode: 90103042

AGB-Praktijkcode: 90062443

KvK nummer:01173342

KB code: 1612.2083

Copyright @ All Rights Reserved