Jongerencoaching


Wat is jongerencoaching?


In de puberteit gebeurt er veel in je lichaam: je hersenen ontwikkelen zich volop en de buitenkant van je lichaam maakt veranderingen door. Je hormoonhuishouding beleeft hoogtijdagen. Deze ontwikkeling kan zorgen voor stemmingswisselingen, concentratieproblemen en slaaproblemen.


Je bent geen kind meer maar ook nog geen volwassene.

Het is een tijd waarin je op zoek gaat naar jouw (en andermans) grenzen en naar je eigen identiteit. Wie ben ik en wat wil ik? Dat proces kan soms erg lastig zijn. Misschien verloopt de communicatie tussen jou en je ouders moeizaam en hebben jij en je ouders een verschillende blik op zaken en geeft dat conflicten.


In de praktijk bied ik je een luisterend oor en coach ik jou (én je ouders, afhankelijk van de hulpvraag en leeftijd jongere) om samen tot inzicht en een oplossing te komen op een manier die jou past. We kijken naar de mogelijkheden in plaats van de belemmeringen.  Ik ondersteun op een positieve en oplossingsgerichte manier bij het onderzoek dat jij zelf doet naar je talenten en mogelijkheden om uiteindelijk tot verandering en verbetering te komen.


Als jij goed in je vel steekt, heb je de ruimte om jezelf te zijn en om je talenten en mogelijkheden te benutten en te ontwikkelen.Voor wie?


Jongerencoaching is o.a. geschikt voor jongeren die moelijkheden ervaren op het gebied van:

Zelfbeeld, angst, boosheid, frustraties, onzekerheid, weerbaarheid, sociale contacten, pesten, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, het aangeven van grenzen.

" Ik sta nu sterker in mijn schoenen  "

S., 16 jaar